Státní podniky ; Státní dluhy : dvě přednášky, jež konal Prof. Dr. Jos. Pazourek - Pazourek, Josef, 1862-1933 (Praha : [s.n.], 1924)
Příspěvek k problematice efektivnosti ve státní správě a ve státem vlastněných firmách. Důležitá role rozpočtování a účtování ve státních podnicích. Srovnání státního a soukromého vlastnictví na příkladu evropských drah. Problematika státního dluhu v evropském kontextu
Keywords: státní podniky; veřejný dluh; dějiny ekonomických teorií; Československo; mezinárodní srovnávání; přehledy; government business enterprises; public debts; history of economic thought; Czechoslovakia; surveys