Inflace a deflace - Rašín, Alois, 1867-1923 (Sbírka přednášek (Česká národohospodářská společnost), 1922)
Příčiny inflace: válka, růst průmyslu prospívajícího válce, růst důchodů, které nejsou podloženy výrobou, státní mzdové subvence, pokles kursu koruny. Příprava deflace