Inflace a deflace - Rašín, Alois, 1867-1923; Česká národopisná společnost (V Praze : Česká národohospodářská společnost, 1922)
Příčiny inflace: válka, růst průmyslu prospívajícího válce, růst důchodů, které nejsou podloženy výrobou, státní mzdové subvence, pokles kursu koruny. Příprava deflace
Keywords: 20. století; 1918-1938; deflace; inflace; měnová politika; finanční politika; dějiny ekonomických teorií; Československo; zprávy; 20th century; deflation (finance); inflation (finance); monetary policy; financial policy; history of economic thought; Czechoslovakia; reports