Spisy Kampelíkovy - Kampelík, František Cyril, 1805-1872 (Kampelíkova knihovna, 1922)
Kapitál není v českých zemích náležitě využíván, protože neexistuje systém spořitelnictví a pojišťovnictví. Autor se inspiruje v zahraničí a nabízí originální systém pro české země. Vydáno k 50. výročí úmrtí F. C. Kampelíka