Spisy Kampelíkovy - Kampelík, František Cyril, 1805-1872; Obrtel, František, 1873-1962.; Kampelík, František Cyril, 1805-1872.; Kampelík, František Cyril, 1805-1872. (V Praze : Kampelíkův fond, 1922)
Kapitál není v českých zemích náležitě využíván, protože neexistuje systém spořitelnictví a pojišťovnictví. Autor se inspiruje v zahraničí a nabízí originální systém pro české země. Vydáno k 50. výročí úmrtí F. C. Kampelíka
MUDr. František Cyril Kampelík / F. Obrtel — Spořitelny po farských kollaturách orbě, řemeslu ze svízelů pomohou / F.C. Kampelík — Všeobecné assekurace proti škodlivým živlům, proti pádům dobytka, po krajích zaříděná, výborně by u nás napomahala orbě, průmyslu rolnickému / F.C. Kampelík
Spisy včetně pův. tit. stran z let 1861 a 1864
Keywords: 19. století; družstevnictví; pojišťovnictví; družstevní záložny; spořitelnictví; spoření; místní správa; Rakousko-Uhersko; institucionální struktura; účetní evidence; výbory; 19th century; cooperative movement; insurance; credit unions; saving and investment; saving; local government; Austro-Hungarian Monarchy; institutional structure; selected works