Historie krajského zřízení na území Jihočeského kraje - Brabcová, Iva; Pavel, Jan, 1978-; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta managementu (2003)
Historický vývoj krajského uspořádání v oblasti Jižních Čech od 17. století až po reformu územní samosprávy prováděné na počátku 21. století. Práce vymezuje vztah pojmů Jihočeský kraj podle současného krajského uspořádání a tradičního pojmu Jižní Čechy, jako geografická oblast
Vedoucí práce: Jan Pavel
Obsahuje bibliografii
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze, Fakulta managementu Jindřichově Hradci, 2003
Keywords: regionalistika; územní samospráva; diplomové práce; regional science; regional administration; master's theses