Sociální a hospodářský rozvoj Velkého Meziříčí - Novotný, Jaroslav (2004)
Zásady regionálního rozvoje - charakteristika města Velkého Meziříčí a blízkého okolí - SWOT analýza oblasti a její vyhodnocení včetně návrhů na koncepci možného rozvoje