Odlišnost ve fungování podnikatelského a neziskového sektoru včetně možnosti vzájemné spolupráce - Tomšík, Ondřej (2004)
Vymezení a zhodnocení postavení a fungování obou sektorů nejen v jejich odlišnostech, ale také rozborem jednotlivých způsobů kooperace. Závěrem práce je návrh opatření ke zlepšení fungování jednotlivých organizací a nástin dalšího vývoje, popř. výhody jejich vzájemné spolupráce s přihlédnutím k možnostem projektu tzv. "Partnerství veřejného a soukromého sektoru"