Pracovně-právní vztahy ve státní správě v ČR a jejich směřování - Vrbová, Jana (2004)
Cílem práce je vymezení základních právních vztahů ve státní správě se zaměřením na oblasti tzv. služebních pracovních poměrů, manažerských smluv a dalších pracovně právních vztahů s analýzou a komparací s EU