Optimalizace WWW stránek pro vyhledávací a indexové katalogy - Nemrava, Jan (2004)
Vyhledávání v prostoru WWW, zkoumání a popis funkcí současných vyhledavačů a internetových robotů. Začlenění www stránek do vyhledávacích mechanismů, analýza ekonomických faktorů. Návrh zásad konstrukce www stránek z hlediska vyhledávání na www. Návrh a realizace aplikace simulující činnost vyhledávačů, použitelné pro optimalizaci WWW stránek