Pracovní právo v EU - Gruberová, Jana (2004)
Cílem je soustředit a analyzovat základní prvky pracovně právních vztahů v ČR s vazbou na právní úpravu pracovně právních vztahů v EU - komparace a vymezení návrhů de lege ferenda a úprava pracovního práva podle direktiv EU