Odpovědnost lékařů ve zdravotnictví - Jandová, Šárka (2004)
Cílem práce je shromáždit a analyzovat data týkající se odpovědnosti lékařů při zákrocích a vymezení základních pravidel postavení pacienta a jeho práv z pohledu nesouhlasu s rozhodnutím odborné komise. Důraz je kladen na způsobení újmy na zdraví či na životě