Odpovědnost lékařů ve zdravotnictví - Jandová, Šárka; Kučeravá, Jana; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta managementu (2004)
Cílem práce je shromáždit a analyzovat data týkající se odpovědnosti lékařů při zákrocích a vymezení základních pravidel postavení pacienta a jeho práv z pohledu nesouhlasu s rozhodnutím odborné komise. Důraz je kladen na způsobení újmy na zdraví či na životě
Vedoucí práce: Jana Kučeravá
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze, Fakulta managementu v Jindřichově Hradci, 2004
Obsahuje bibliografii
Rok obhajoby 2004
Keywords: pacienti; právní odpovědnost; trestní odpovědnost; zdravotnictví; management [obor dipl. práce]; diplomové práce; patients; liability (law); criminal liability; health service; master's theses