Krajská a obecní samospráva v nových podmínkách (přenesená působnost) - Marešová, Stanislava (2004)
Průřez současným stavem kompetencí krajů a obcí s rozšířenou působností (po 1.1.2003), postupové kroky přechodového období a reálná připravenost územních orgánů veřejné správy v decentralizačních procesech