K problematice legalizace, prevence a represe při řešení drogového problému v ČR a EU - Ťoupalíková, Klára (2004)
Cílem práce je vymezení základních aspektů a deskripce současného systému preventivní a represivní činnosti státních a nestátních orgánů v organizaci prevence a represe na úseku drog se stanovením současných aspektů směřující k drogovému problému s cílem předložit návrhy de lege ferenda pro úšpěšnou organizaci preventivních a represivních opatření v závislosti na vstup do EU