Analýza informací v mimořádných událostech - Juříček, Jan (2004)
Teoretický rozbor zpracování informací v mimořádných situacích je proveden na historické události napadení Pearl Harboru. Vymezení systémových pojmů, životní cyklus informace, informační procesy v organizaci, komunikace a případová analýza zpracování informací. Dezinformace. Efektivní zpracování informace