Nemocnice I. - Háva, Petr, 1952- (Zdravotní politika a ekonomika, 2003)
Analýza postavení a hospodaření bývalých okresních nemocnic ve vztahu k reformě veřejné správy. Studie k otázce záměru tvorby nové organizačně právní úpravy fakultních nemocnic v ČR. Univerzitní nemocnice v SRN. Privatizace nemocnic v ČR. Restrukturalizace lůžkové zdravotní péče v ČR