Náprava rakouské měny - Kaizl, Josef, 1854-1901 (Sbírka přednášek a rozprav (J. Otto), 1890)
Měna a její funkce. Problémem rakouské měny je nepoměr mezi nominální a reálnou hodnotou bankovek; řešením má být pevné uchycení měny na drahý kov