Náprava rakouské měny - Kaizl, Josef, 1854-1901 (V Praze : J. Otto, 1890)
Měna a její funkce. Problémem rakouské měny je nepoměr mezi nominální a reálnou hodnotou bankovek; řešením má být pevné uchycení měny na drahý kov
Keywords: měna; měnová politika; platidla; hospodářské dějiny; dějiny ekonomických teorií; Rakousko-Uhersko; studie; currency; monetary policy; money; economic history; history of economic thought; Austro-Hungarian Monarchy; studies