Pokus o vytvoření optimální metodiky ekonomického hodnocení zdravotnických zařízení - Svoboda, Zdeněk, (2005)
Hodnocení postupu pro hodnocení ekonomiky zdravotnických zařízení v ČR, který se opírá o metody finanční analýzy, hodnotící daný subjekt z hlediska produktivity, efektivity rentability