Súčasné problémy malej softwarovej spoločnosti - Krúpa, Martin (2005)
Úvod do řešené problematiky a deklarace cílů. Okolí a jeho vliv na chování společnosti. Řešení dopadu vlivu okolí. Analýza procesů a hledání rovnováhy. Vytvoření adekvátních datových objektů