Pracovně-právní vztahy ve státní správě v ČR a jejich směřování - Bártů, Josef (2005)
Vymezení základních právních vztahů ve státní správě se zaměřením na oblast tzv. služebních pracovních poměrů a dalších pracovně-právních vztahů s analýzou a komparací s EU