Hasičský záchranný sbor a dobrovolní hasiči v ČR - Michálek, Petr (2005)
Porovnání vazeb mezi profesionálními a dobrovolnými sbory hasičů v ČR a vybraných zemí EU a analýza současného stavu fungování a hospodaření jednotky HZS v J. Hradci a jejího vztahu s dobrovolnými hasiči