Finanční věda. Část I. Hospodářství veřejné a finanční věda. - Kaizl, Josef, 1854-1901 (Tiskem a nákladem Jos. R. Vilímka, 1892)
V části I autor pojednává o obcích všech úrovní a jejich působnosti a o jejich hospodaření včetně správy majetku a rozpočtu. V části II popisuje jednotlivé složky příjmové stránky státního rozpočtu (od výrobců i od fyzických osob) v zemích střední Evropy, Francie a Ruska, důraz klade na země Rakouska-Uherska