Finanční věda. Část I. Kniha I, Hospodářství veřejné a finanční věda. Kniha II, Druhy a vývoj financí - Kaizl, Josef, 1854-1901; Kaizl, Josef, 1854-1901. (V Praze : Tiskem a nákladem Jos. R. Vilímka, 1892)
V části I autor pojednává o obcích všech úrovní a jejich působnosti a o jejich hospodaření včetně správy majetku a rozpočtu. V části II popisuje jednotlivé složky příjmové stránky státního rozpočtu (od výrobců i od fyzických osob) v zemích střední Evropy, Francie a Ruska, důraz klade na země Rakouska-Uherska
Obsahuje přívazek: Finanční věda, Část II / J. Kaizl
Keywords: finance; veřejné finance; místní finance; finanční politika; hospodářské dějiny; dějiny ekonomických teorií; finanční teorie; monografie; finance; public finance; local finance; financial policy; economic history; history of economic thought; monographs