Prof. dr. Josef Gruber, 3.XI.1865-3.V.1925 : Sociální ústav ČSR památce svého předsedy (V Praze : Sociální ústav ČSR, 1925)
Autoři příspěvků: Josef Macek (Gruberův život), Evžen Štern (Gruber jako ministr sociální péče), J. Živanský (působení Grubera v obchodní a živnostenské komoře pražské), J. Janko (Gruber - statistik)
Bibliografie prací J. Grubera
Keywords: Gruber, Josef, -- 1865-1925; memoárová literatura; ekonomové; dějiny ekonomických teorií; Česko; sborníky; memoir literature; economists; history of economic thought; Czechia