Teorie prosperity : studie o rozvojových předpokladech životní míry - Čechrák, Cyril, 1890-1974 (Knihovna Právnické fakulty University Komenského v Bratislavě, 1932)
Úroveň životní míry v souvislosti s distribucí důchodu v různých fázích hospodářského koloběhu. Komparace amerického a sovětského přístupu k popisované problematice