Všeobecné účetnictví - Drachovský, Josef, 1876-1961 (V Praze : Bursík & Kohout, 1912)
Teoretické doplnění univerzitních přednášek rakouského účetnictví začátku 20. století. Základní národohospodářské, právní a účetní pojmy kameralistického (jednoduchého) účetnictví, dopického (podvojného) účetnictví a všeobecného národního účetnictví
Keywords: účetnictví; ekonomie; účetní doklady; jednoduché účetnictví; podvojné účetnictví; dějiny ekonomických teorií; teorie účetnictví; účetní předpisy; účetní systémy; účetní postupy; učebnice; accounting; economics; bookkeeping documents; single-entry bookkeeping; double-entry bookkeeping; history of economic thought; textbooks