Hospodářský podklad ženské otázky : předneseno v "Ústředním spolku českých žen" - Horáček, Cyril, 1862-1943 (V Praze : nákladem vlastním, 1900)
Ženské hnutí, působení žen v rodině i mimo ni. Snahy o sebevzdělání s cílem hmotného zaopatření, především neprovdaných žen. Cena práce žen je ve srovnání s mužskou nižší, a tím se na trhu práce snižujejejí celková cena. Zákonná úprava ženské práce.
Separát z: Rozhledy, roč. IX., č. 19 a 20
Keywords: ženská emancipace; socioekonomické skupiny; rovné postavení mužů a žen; zprávy; emancipation of women; socioeconomic groups; gender equality; reports