Národohospodářská politika : (výtah pro účely studia). Část I - Mildschuh, Vilibald, 1878-1939 (nákladem vlastním : V komisi Spolku československých právníků Všehrd, 1931)
Pojem, cíle a rozdělení národohospodářské politiky. Politika agrární: historie obdělávání půdy, pozemková reforma, obchod, pojištění, školství, zemědělské družstevnictví, spolky, lesnictví. Politika průmyslová: historický vývoj průmyslové výroby, živnostníci, obchod a cla, kartely a trusty, družstva, obchodní a živnostenské komory, ochrana patentů a známek. Politika obchodní: velkoobchod, maloobchod, trhy, burzy, svobodný obchod, celní politika, obchodní smlouvy, celní spolky. Příklady z Evropy (např. Německo, Rakousko, Velká Británie) i zámoří (USA, Austrálie) z přelomu 19. a 20. století