Sociální dopady transformačních reforem a monitorování chudoby na Slovensku - Peter, Radoslav (2006)
Teoretická část - definice chudoby, různé koncepty, přístupy a měření. Aplikační část - ekonomický vývoj jako rámec vývoje sociálního. Vznik, formování a vývoj systému sociálního zabezpečení na Slovensku, monitorování chudoby a sociální rizika reforem uskutečněných v letech 2003/2004