Sociální dopady transformačních reforem a monitorování chudoby na Slovensku - Peter, Radoslav; Durdisová, Jaroslava, 1945-; Kotýnková, Magdalena, 1948-; Vysoká škola ekonomická v Praze. Národohospodářská fakulta (2006)
Teoretická část - definice chudoby, různé koncepty, přístupy a měření. Aplikační část - ekonomický vývoj jako rámec vývoje sociálního. Vznik, formování a vývoj systému sociálního zabezpečení na Slovensku, monitorování chudoby a sociální rizika reforem uskutečněných v letech 2003/2004
Vedoucí práce: Jaroslava Durdisová
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Způsob přístupu: Internet
Anglické resumé
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Národohospodářská fakulta, 2006
Keywords: národní hospodářství; sociální zabezpečení; sociální systémy; sociální vyloučení; trh práce; chudoba; Slovensko; národní hospodářství [obor dipl. práce]; diplomové práce; national economy; social security; social systems; social exclusion; labor market; poverty; Slovakia; master's theses