Finanční aspekty podnikání obcí - Ctibůrková, Jiřina (2006)
Právní postavení obcí v České republice a jejich funkce v rámci výkonu veřejné správy. Hospodářská činnost obce. Výkon samosprávy na úrovni obcí a zhodnocení podnikání obcí jako způsobu jejich efektivnějšího hospodaření s majetkem. Hospodaření konkrétní obce