Zdravotní politika v České republice - Benešová, Lucie (2006)
Vymezení základních pojmů souvisejících se zdravotnictvím (zdraví a péče o něj, zdravotnické služby, zdravotní politika a zdravotnictví). Zdravotnický systém a jeho typologie, možnosti financování a úhrada zdravotní péče. Výdaje na zdravotnictví v ČR a návrhy na zlepšení situace