Únosnost municipálního dluhu a možnosti jeho regulace - Duková, Naďa (2006)
Vývoj samosprávy s důrazem na způsob rozpočtování a řešení problémů souvisejících s nedostatkem finančních prostředků a vznikem zadluženosti. Analýza příjmů v rozpočtech obcí, zejména možnost obcí ovlivnit jejich výši. Úloha státu při regulaci municipální zadluženosti. Situace měst a obcí v České republice a srovnávací analýza se zeměmi Evropské unie