Únosnost municipálního dluhu a možnosti jeho regulace - Duková, Naďa; Peková, Jitka, 1946-; Pilný, Jaroslav, 1932-2021; Vysoká škola ekonomická v Praze. Národohospodářská fakulta (2006)
Vývoj samosprávy s důrazem na způsob rozpočtování a řešení problémů souvisejících s nedostatkem finančních prostředků a vznikem zadluženosti. Analýza příjmů v rozpočtech obcí, zejména možnost obcí ovlivnit jejich výši. Úloha státu při regulaci municipální zadluženosti. Situace měst a obcí v České republice a srovnávací analýza se zeměmi Evropské unie
Vedoucí práce: Jitka Peková
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Způsob přístupu: Internet
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Národohospodářská fakulta, 2006
Rok obhajoby 2006
Keywords: veřejný dluh; veřejné rozpočty; místní správa; místní finance; Česko; regionalistika a veřejná správa [obor dipl. práce]; dluhová služba; diplomové práce; public debts; public budgeting; local government; local finance; Czechia; master's theses