Finanční a majetková analýza měst a obcí - Baštař, David; Toth, Petr, 1962-; Halouzka, Petr; Vysoká škola ekonomická v Praze. Národohospodářská fakulta (2006)
Popis komplexní analytické metody, zabývající se řešením problematiky hospodaření obcí s důrazem na majetek a požadavky k jeho reprodukci. Příjmy a výdaje rozpočtu, optimální úroveň zadlužení a další ukazatele týkající se financování. Návrh kompletního zpracování programové podpory, od fáze sběru informací, přes sumarizaci a centralizaci údajů o obcích v databázi, analýzu vývoje ukazatelů, až po jejich prognózu. Funkčnost programů je řešena na souboru 90 obcí, jejichž data byla získána v rámci grantového projektu „Financování obcí“ Katedry veřejné správy a regionálního rozvoje
Vedoucí práce: Petr Toth
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Způsob přístupu: Internet
Anglické resumé
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Národohospodářská fakulta, 2006
Keywords: veřejné rozpočty; místní finance; obce; regionalistika a veřejná správa [obor dipl. práce]; diplomové práce; public budgeting; local finance; municipalities; master's theses