Obnovitelné zdroje energie v ČR - Horáček, Vilém (2006)
Situace v oblasti obnovitelných zdrojů energie (OZE) v ČR. Popis, výhody a nevýhody využívání jednotlivých OZE. Analýza hodnocení, zda se v podmínkách ČR vyplatí investovat do obnovitelných zdrojů energie. Příklad konkrétních projektů malé vodní elektrárny