Rozhraní SOAP a RMI porovnání přístupu a bezpečnosti - Kachlík, Petr (2006)
Možnosti přístupu a zabezpečení dvou komunikačních rozhraní: SOAP a RMI. SOAP představuje protokol pro komunikaci v distribuovaných aplikacích. Protokol RMI a jeho možnosti komunikace a zabezpečení. V závěru práce je shrnutí poznatků a krátké srovnání těchto dvou přístupů ke komunikaci v distribuovaných systémech