Emergentní systémy - Kuba, Petr; Rosický, Antonín, 1943-; Horný, Stanislav, 1955-; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta informatiky a statistiky (2006)
Sociální komplexní systémy a jejich vztah ke globalizaci společnosti. Charakteristika komplexních systémů obecně, vysledování emergentních jevů v sociálním systému lidské společnosti jako celku a v jeho částech a jejich přispěvek ke globalizaci
Vedoucí práce: Antonín Rosický
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Způsob přístupu: Internet
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta informatiky a statistiky, 2006
Rok obhajoby 2006
Keywords: teorie systémů; teorie sítí; globální společnost; sociální sítě; učící se systémy; systémové inženýrství; informatika [obor bakal. práce]; vyvíjející se systémy; bakalářské práce; system theory; network theory; global society; social networks; learning systems; systems engineering; bachelor's theses