Minulost, přítomnost a budoucnost obce Nový Malín - Rašnerová, Martina (2006)
Zákadní charakteristika obce Nový Malín. Analýza demografické struktury obyvatelstva a popis sociální a technické infrastruktury v obci. Historický přehled hlavních událostí, které mají vliv na současný život v obci. Dotazníkové šetření. Návrh řešení pro budoucí rozvoj obce