Občanská participace a role správního managementu města - Pytlová, Lucie (2006)
Problematika řízení institucí ve veřejné správě, spoluúčast občanů na řízení města a rozhodování o jeho rozvojových aktivitách. Agenda manažera veřejné správy a manažerské metody a koncepty řízení. Historický vývoj veřejné správy na našem území se zaměřením na řízení měst a problematiku typologického členění měst. Příklad na situaci v městské části Praha 19