Vliv internetu na informační společnost - Bort, Tomáš (2006)
Vymezení pojmů - data, informace, znalosti a informační a komunikační technologie (ICT). Internet jako informační médium nového věku, jeho rozvoj a některé jeho komunikační služby (elektronická pošta, world wide web, instant messaging, peer to peer)