Postavení žen na trhu práce a politika rovných příležitostí - Šulcová, Alena (2006)
Postavení žen na trhu práce v ČR v komparaci s EU. Legislativní rámec. Základní ukazatele trhu práce se zaměřením na situaci žen. Nápravná opatření a možnosti zlepšení pozic žen na trhu práce se zaměřením na gender mainstreaming, pozitivní opatření a možnosti obrany proti diskriminaci. Situace ve vybraném regionu ČR