Postavení žen na trhu práce a politika rovných příležitostí - Šulcová, Alena; Poláková, Olga, 1944-; Kuchařová, Lucie; Vysoká škola ekonomická v Praze. Národohospodářská fakulta (2006)
Postavení žen na trhu práce v ČR v komparaci s EU. Legislativní rámec. Základní ukazatele trhu práce se zaměřením na situaci žen. Nápravná opatření a možnosti zlepšení pozic žen na trhu práce se zaměřením na gender mainstreaming, pozitivní opatření a možnosti obrany proti diskriminaci. Situace ve vybraném regionu ČR
Vedoucí práce: Olga Poláková
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Způsob přístupu: Internet
Anglické resumé
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Národohospodářská fakulta, 2006
Keywords: gender; trh práce; rovné postavení mužů a žen; zaměstnanost žen; mzdy; národní hospodářství [obor dipl. práce]; rovnost příležitostí; diplomové práce; gender; labor market; gender equality; employment of women; wages; equal opportunity; master's theses