Studie využitelnosti Internetu pro přenos EDIFACTu v oblasti dopravy v ČR - Jung, Roman (2006)
Dostupné prostředky pro přenos EDIFACTu v internetu. Možnosti jednoduchého i zabezpečeného EDIFACTu v oblasti dopravy v ČR v návaznosti na automatizované informační systémy. Vkládání dat z webových formulářů, především menšími institucemi. Normy AS1, AS2 a AS3 skupiny EDIINT pro přenos EDI zpráv internetem pod protokoly SMTP, HTTP a FTP