Ochrana osobních údajů ve zdravotnictví - Jeřábek, Jaroslav (2006)
Historie ochrany osobních údajů. Zdravotnická dokumentace jako nositel citlivých osobních údajů, obsah, formy a podoby. Možnosti nahlížení do dokumentace pacientem a příbuznými. Důvody k přístupu do dokumentace bez souhlasu pacienta. Národní zdravotnický informační systém a v něm používané osobní údaje