Informace, znalosti a komunikace jako systémové nástroje rozvoje evropského společenství - Ondruška, Marek (2006)
Základní informace o informační společnosti rozvíjející se v rámci Evropské unie. Historie Evropské unie a proces jejího rozšiřování. Instituce Evropské unie. Komunikační systém Evropské unie. Plán „eEurope“ od jeho vzniku až po současný stav. Komunikace v rámci Evropské unie mezi členskými státy a mezi členskými státy a institucemi Evropské unie