Digitální fotografie a algoritmy pro rozeznávání obrazové informace - Čížek, Jakub (2006)
Vznik digitální fotografie. Základní popis a rozdělení digitálních fotoaparátů a jejich charakteristických součástí, vysvětlení vzniku barevného obrazu v digitálním přístroji. Algoritmy pro rekonstrukci barevné informace ze surových dat (RAW) snímače. Srovnání různých interpolací barevného obrazu v praxi a diskuze vhodnosti jednotlivých postupů