Digitální fotografie a algoritmy pro rozeznávání obrazové informace - Čížek, Jakub; Horný, Stanislav, 1955-; Bébr, Richard, 1935-; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta informatiky a statistiky (2006)
Vznik digitální fotografie. Základní popis a rozdělení digitálních fotoaparátů a jejich charakteristických součástí, vysvětlení vzniku barevného obrazu v digitálním přístroji. Algoritmy pro rekonstrukci barevné informace ze surových dat (RAW) snímače. Srovnání různých interpolací barevného obrazu v praxi a diskuze vhodnosti jednotlivých postupů
Vedoucí práce: Stanislav Horný
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Způsob přístupu: Internet
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta informatiky a statistiky, 2006
Rok obhajoby 2006
Keywords: digitální fotografie; digitální fotoaparáty; barvy; CCD snímače; informatika [obor bakal. práce]; bakalářské práce; digital photography; digital cameras; colors; CCD scanners; bachelor's theses